AC-11® DNS Javítás

Tartsa karban a sejtjeit ma, és élvezze a holnapot!

 

DNA Repair Science - DNS Javítás Tudománya

A DNS-javítás kritikus a sejtek egészségének megőrzéséhez és az öregedés elkerüléséhez!

A DNS Javítás Tudománya kiegyensúlyozott keveréke azoknak a nélkülözhetetlen vitaminoknak és fitonutrienseknek, amelyek hozzájárulnak a DNS helyreállításhoz. A naponta hibásan másolódó sejtek összekuszálják a genetikai kódunkat. Amikor az idő előrehaladtával sejtek generációja válik sérültté a szervrendszerek, amelyek ezekből a mindinkább károsodott sejtekből állnak, gyengülni kezdenek. Ez öregedéshez és betegségekhez vezet. A DNS helyreállító folyamat támogatása könnyen megvalósítható a megfelelő fitonutriensekkel.

 

 

Mi a DNS?

A DNS (desoxiribonukleinsav) egy genetikai anyag, amely tárolja a biológiai információkat, amik minden fajt egyedivé tesznek.¹ Ez a kód határoz meg minket - kezdve a szemünk és hajunk színétől egészen addig, hogy mennyire jól mennek végbe testünkben az egészség megőrzéséhez szükséges bonyolult folyamatok. Minden alkalommal, amikor egy sejt megkettőződik a benne lévő DNS által hordozott információ átmásolódik az új, leszármazott sejtbe. Minthogy sejtjeink folyamatosan másolódnak, amíg élünk, minden új replikáció tartalmazza ezeknek az információknak a másolatát. Amikor sejtjeink sérültek, ez a kód veszélybe kerül, ami azt jelenti, hogy azok az információk, amiket testünk kap a szükséges folyamatok elvégzéséhez, többé nem pontosak, és ahogy öregszünk, komolyabb betegségekhez más egészségügyi következményekhez vezetnek. Sejtrendszerünknek megvan az a képessége, hogy kijavítsa a károsodást, de ahhoz, hogy végrehajtsa a helyreállítási folyamatot, a megfelelő tápanyagra van szüksége.

Referenciák: ¹ Nationa l Human Genome Research Institute, National Institute of Health, genome. gov.

 

Miért fontos a DNS helyreállítás?

A DNS sérülékeny, és gondoskodást igényel. Minden egyes nap ki vagyunk téve az élelemmel, a levegővel és a vízzel szervezetünkbe jutó környezeti toxinok hatásainak, valamint a saját szervezetünk által, az életfolyamatok, stressz során termelt biológiai toxinoknak. Ezen toxinok mindegyikének megvan a lehetősége, hogy pusztítást okozzon és károsítsa a sejtekben lévő DNS-t, ha nem védekezünk ellenük megfelelő módon. Anélkül, hogy tudnánk vagy éreznénk, naponta átélünk szó szerint milliónyi hasonló DNS balesetet.¹ A felgyülemlett károsodás szolgál alapul sok nem kívánt tünetnek és állapotnak, ami bosszant minket, ahogy öregszünk, és megakadályoz minket abban, hogy teljesen egészséges, vibráló életet éljünk. Amikor a DNS károsodik, az olyan, mint amikor rövidzárlat keletkezik egy vezérlő pultban. Hirtelen a normál sejt tevékenységek megszakadnak, az egészséges sejtkettőződés a sérült sejtek abnormális növekedésére vált, és beindul az időelőtti öregedés, az optimálisnál kevesebb napi működés, és hosszabb távon a komoly betegségek lehetősége.

A természet, génjeink örökös védelmezője, gondoskodik helyreállító enzimekről, amik eltávolítják a sérült részt a DNS-ből, és helyettesítik őket egy helyes információt hordozó darabbal. Ez egy figyelemre méltó rendszer, mely elsőként mozgósít egy csoport enzimet, amelyek felismerik a károsodás fajtáját. Egy második csoport enzim behatol és kivágja a sérült DNS szakaszt. Aztán egy harmadik csoport behelyezi a helyettesítő darabot, majd ezt követve a negyedik csoport a helyére ragasztja azt és beforrasztja a rést. Végső lépésként pedig megszabadul a sérült szelvénytől.²

Ahogy ez a javító készlet, úgy az is figyelemre méltó, hogy a károsodás gyorsabban halmozódik, mint ahogy javítható, hibákat okozva a fehérje és enzim szintézisben ami hibás anyagcseréhez vezet. Az első jel az energia hiány, amit az öregedés látható jelei követnek. Az olyan időskori betegségek, mint a rák, a cukorbetegség, a stroke, a Parkinson kór, a közönséges gyulladás³ és a tumor növekedés mind genetikai károsodásra vezethetők vissza. Szerencsére van mód arra, hogy fokozzuk a DNS helyreállítást: ha egészséges életformát választunk és meggyőződünk róla, hogy étrendünket kiegészítjük azokkal a tápanyagokkal, amelyekre sejtjeinknek szüksége van a hatékony DNS javításhoz.

Referenciák
¹ Clancy, S. ˝DNA damage & repair: mechanism for maintaining DNA integrity.˝ Nature Education 1.1 (2008).
² Clancy, S. ˝DNA damage & repair: mechanism for maintaining DNA integrity.˝ Nature Education 1.1 (2008).
³ Perera, Frederica P., et el. ˝Molecular and genetic damage in humans from environmental pollution in Poland.˝ (1992): 256-258.

 

AC-11® szabadalmazott Unicaria tomentosa és a DNS helyreállítás tudománya

Az Amazonas - menti esőerdőkben őshonos Unicaria tomentosa növényt évszázadok óta használják hagyományos népi gyógyszerként számos egészségügyi probléma kezelésére. Az őshonos növény jótékony hatásainak híre amerikai és más nemzetiségű tudósokat arra ösztönzött, hogy megvizsgálják a szervezetre gyakorolt hatását. Leleteik sejtetni engedték a növény erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatását, melyek segítik a DNS helyreállítást, jó hatással vannak az ízületek egészségére, az immunrendszer működésére és a normális sejtosztódásra.

Több éves kutatás és klinikai vizsgálatok bizonyítják DNS helyreállító, gyulladáscsökkentő, apoptózist (programozott sejthalál) beindító és immunerősítő hatását a sejtek szintjén.

A DNS károsodás az alapvető oka az öregedésnek és az öregséggel járó betegségeknek, tekintve, hogy a DNS helyreállító mechanizmus kudarcot vall a korral szemben, ami a károsodott DNS felhalmozódásához vezet a szervezetben.

Az orvosok és a tudósok összefüggésbe hozták a fokozott DNS helyreállító képességet az öngyógyulással és bizonyos esetekben számos egészségügyi állapot visszafordításával.

Az AC-11® Unicaria tomentosa szabadalmazott kivonat jó néhány laboratóriumi, állati és humán vizsgálat során bizonyította, hogy képes segítséget nyújtani a szervezet saját DNS helyreállításához.

 

Rossz DNS helyreállítás, öregedés és betegségek

A DNS-nek központi szerepe van a sejtek életképességében. A DNS helyreállító funkció elvesztése hozzájárul, hogy a DNS károsodás folytatódjon és átöröklődjön a másolódó sejtek következő generációjába. Ez különféle sejtelégtelenségekhez, végül pedig a sejt halálához vezet, és várhatóan még rosszabb hatásokhoz, mint a sejtciklus szabályozásának elvesztése vagy a rák. Bizonyos esetekben a DNS helyreállító funkció vesztesége különféle krónikus betegségek okozója lehet, beleértve az érelmeszesedést, a rákot és az Alzheimer kórt. 1234 Közvetlen módon erre vezethető vissza a csontritkulás és a szürke hályog is. 5 Továbbá a DNS helyreállítás nagyon fontos az idegi és kognitív betegségek kimenetele szempontjából, mint például a Parkinson kór. 6

 

Referenciák
1 Malpass K. Alzheimer disease: DNA damage provides novel and powerful biomarkers of Alzheimer disease. Nat Rev Neurol. 2012;8(4):178.
2 Warren DT, Shanahan CM. Defective DNA-damage repair induced by nuclear lamina dysfunction is a key mediator of smooth muscle cell aging. Biochem Soc Trans. Dec 2011;39(6):1780-85.
3 Molenaar JC. DNA damage and aging. Ned Tijdschr Geneeskd. Dec 27 2003;147(52):2578-81.
Tobin DJ, Paus R. Graying: gerontobiology of the hair follicle pigmentary unit. Exp Gerontol. Jan 2001;36(1):29-54.
5 Opresko PL, Cheng WH, von Kobbe C, Harrigan JA, Bohr VA. Werner syndrome and the function of the Werner protein; what they can teach us about the molecular aging process. Carcinogenesis 2003;24:791-802.
6 Mattson MP, Chan SL, Duan W. Modification of brain aging and neurodegenerative disorders by genes, diet, and behavior. Physiol Rev 2002;82:637-72.

 

Fitonutriensek és DNS helyreállítás

Egyre több bizonyíték támasztja alá a gyümölcsökben és zöldségekben található antioxidánsok, karotinoidok és más fitonutriensek  jótékony hatását. Valóban, egy véletlenszerű vizsgálat során húsz idősödő önkéntesnek (átlagéletkor = 68) fitonutriens étrend kiegészítőt adtak naponta kétszer 80 napig, vérmintát véve a beavatkozás előtt és után. Az eredmény kimagaslóan szignifikáns (p˂0.0001) csökkenést mutatott a kezelés előtt (13,24±2,77) és után (4,41±2,76) mért DNS károsodás között. A módszer, amivel a résztvevők vérmintáit elemezték a ˝comet assay˝-módszer volt - a DNS károsodás szintmérésének ˝gold standard˝-je.

Referenciák: 1 Smith, Micah J. et al. “Supplementation with fruit and vegetable extracts may decrease DNA damage in the peripheral lymphocytes of an elderly population.”Nutrition Research 19.10 (1999): 1507-1518.

 

Orvosok által támogatott, orvosok által kifejlesztett

A Helthycell a sejtek aktivitását szabályozó és fokozó tényezők megismerésére irányuló, több mint 20 évnyi szakértő kutatás eredménye.

A ˝Cell Health Institute˝ intézetben hozta létre egy csapat táplálkozással és sejt öregedéssel foglalkozó szakember, akik klinikai sejt egészséget célzó orvosságként alkalmazták magánbetegeik számára az elmúlt 20 évben.

 

Az AC-11®-ről bővebben

Leírás

A természetes DNA Repair™ AC-11® kapszula magas szintű támogatást nyújt ahhoz, hogy a szervezet növelni tudja természetes védekezőképességét a környezeti stresszel, a gyulladással, a kimerültséggel, a fertőzéssel és az öregedéssel szemben. Az természetes DNA Repair ™ (DNS javító/helyreállító) készítmények, melyeknek sajátossága az AC-11®, az unicaria tomentosa esőerdei növény szabadalommal védett és szabványosított forró vizes extrakciója, bővelkednek karboxil alkil észtereknek nevezett fitokémiai összetevőkben. A karboxil alkil észterek (CAE™) hatásos fitokemikáliák, melyek azzal az egyedülálló képességgel rendelkeznek, hogy normalizálni tudják a gyulladást okozó reakciókat miközben elősegítik a természetes DNS helyreállítást és az immun-kompetenciát. Az AC-11® támogatja a sejtszintű ellenállást a sok féle környezeti stresszorral szemben és különösen jó hatással van a gyomor-bélrendszer gyógyulására. Továbbá az AC-11® bizonyítottan támogatja a nélkülözhetetlen aminosavak és energia összetevők előállítását a bélben, az ott élő egészséges endogén baktériumok révén. Minden egyes növényi Natural DNA Repair™ kapszula tartalmaz 350 mg AC-11®-et szabvány szerint 8-10% karboxil alkil észter tartalommal, ultra szűrőn szűrve, hogy eltávolítsanak minden potenciálisan káros, nagy molekulasúlyú összetevőt, mint az alkaloidok, összetett csersavak és bioflavonoidok. Az AC-11® korábbi kereskedelmi neve C-MED-100® volt.

A termék nem minősül gyógyszernek. Nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.

 

Kutatások, szabadalmak

Kattintson a kutatás, tanulmány címére a részletekért!

 

 

Szabadalmak

Kattintson a szabadalom címére a részletekért!